Cluj Napoca -> Salina TURDA

  • Tur privat din Cluj Napoca la Salina Turda de aproximativ 5 ore
  • de la 50€

 

Transfer privat la SALINA Turda

 
Pretul include transferul din Cluj Napoca la Salina Turda si retur. Durata transportului Cluj Napoca - Turda este de aproximativ 45 min. Timp de asteptare la salina: max 3 ore.
 

Salina Turda este probabil unul din cele mai importante si interesante locuri de vizitat din Transilvania, urnalistii de la Business Insider au inclus Salina Turda intr-un top cu "10 cele mai cool locuri de sub pamant din lume". 

 

Starea excelenta de conservare a lucrarilor miniere si a utilajelor utilizate la transportul sarii, a transformat Salina Turda intr-un adevarat muzeu de istorie a minieritului in sare.

 

Sapata in perioada Evului Mediu, cu scopul exploatarii sarii, Salina Turda este astazi unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din judetul Cluj, atragand anual mii de turisti. Realizata aproape ca un labirint, salina este formata din mai multe galerii de mina, dar si camere de exploatare ce pot fi vizitate astazi. Principalele atractii ale acestui obiectiv turistic sunt Mina Iosif, o camera in forma conica, a carei adancime ajunge pana la 112 metri, Camera Crivac, o incapere octogonala in care poate fi observata o instalatie rudimentara folosita odinioara pentru ridicarea pietrelor de sare si Mina Terezia, a carei inaltime ajunge pana la 90 de metri. Foarte interesant este ca in urma renovarii din perioada 2008-2010, in Salina Turda a fost instalat un lift panoramic, dispus cu o roata de gondole si a fost amenajat un spatiu de agrement cu debarcader. Astfel, turistii se pot plimba cu barcuta in interiorul salinei.

Pretul NU include biletele de intrare in Salina Turda.

Rezerva acum simplu si rapid

Pasageri
1
0